Kesä 2020: Villasukkia Veikkolasta

Lämmikettä sisäisesti ja ulkoisesti

Riidat on saatu sovittua ja raja asettumaan paikalleen. Rauha Veikkolaan on palannut ja arki rullaa niin kuin aina ennenkin. Kyläpoliisi partioi kadulla hyväntuulisena, kun mihinkään ei tarvitse puuttua. Rouvat pitelevät kerhojaan, ja kantahanut istuvat Taviksessa. Uinuvan kylän elo kulkee omalla painollaan.

Seisova ilma alkaa kuitenkin aina jossain vaiheessa väreillä ja niin tälläkin kertaa. Kieltolain aikaiset bisnekset tekevät yllättävän paluun Veikkolan kylälle olosuhteiden osuessa kohdalleen. Iso pyörä alkaa pyöriä ja sen liikettä ei voi pysäyttää. Ompeluseura, kantahanut ja kyläpoliisi ajavat takaa samaa salakuljettaja Algoth Niskan haamua, jonka varjona häärää armoitettu kultakurkku Mikko, Niskan sukulaismies ja laulajatähti Dannyn veli.

Musiikkidekkarin henkenä kaiken yläpuolella leijuu mestarietsivä Herlokki Holman henki ja moraalin viimeisenä lukkona Etelä-Suomen Raittiusyhdistyksen Kirkkonummen piirijaoston Veikkolan osasto. Kuinka aivan tavallisilta veikkolalaisilta lähtee sähköauto käsistä, ja miten nuoriso lopulta on se, jonka ansiosta kaikki loksahtaa paikalleen? Se selviää ensi kesänä Veikkolan Kartanoteatterin kesäteatterissa Navalan puiston tutussa miljöössä.

Teksti: Teemu Raita
Ohjaus: Eija Ahvo
Musiikki: Tuija Rantalainen

Esitykset:

Ti 16.6. ennakko
Ke 17.6. ENSI-ILTA
To 18.6. klo 19

Ke 24.6. klo 19
To 25.6. klo 19
Pe 26.6. klo 19
La 27.6. klo 15 ja klo 19
Su 28.6. klo 15

Ke 1.7. klo 19
To 2.7. klo 19
Pe 3.7. klo 19
La 4.7. klo 15 ja klo 19
Su 5.7. klo 15


 

Marian kyyneleet

Tilausnäytelmä

Taidetta arjessa ja arjesta

Kuinka monta Itkevää Mariaa täytyy miehen maalata, jotta ymmärtää, että nainenkin voi väsyä?

”Aloin maalata itkeviä Marioita, kun huomasin, etten näe tai ymmärrä vaimoni uupumusta. Arjen ikoneiden kautta aloin etsimään vastauksia kysymyksiin”, kertoo graafikko Jouko Ollikainen.

Mitä naiset haluaisivat itkeä/kertoa Itkevälle Marialle?
Kestääkö mies, jos nainen uupuu? Onko naisella lupa uupua?

Mitä naiset haluaisivat miesten huomaavan, mitä ymmärtävän?

Jouko Ollikainen on maalannut kymmeniä itkeviä Marioita, naiset ovat kirjoittaneet omakohtaisia koskettavia tarinoita, ja Tuija Rantalainen on säveltänyt niistä lauluja.

Veikkolan Kartanoteatterin ohjaaja Eija Ahvo työsti näyttelystä ja teksteistä esityksen, jossa on mukana 10 Kartanoteatterin naisnäyttelijää. Syntyi esitys nimeltä Marian kyyneleet.

Tuomme näyttelyn ja esityksen luoksenne. Järjestämme keskusteluja, musiikkihetkiä ja työpajoja. Annamme tarinoiden ja muistojen puhdistaa mieltä. Taidetta arjessa ja arjesta.

Marian Kyyneleet oli osa Suomi 100 -ohjelmaa.
Tiedustelut: veikkolankartanoteatteri (at) gmail.com.

 

suomifinland100_tunnus_valkoinen_rgb